Försäljning är något som ligger mig varmt om hjärtat och som jag verkligen brinner för och älskar .

Jag tycker det är lika kul att ringa kunder för att sälja som jag tycker det är att åka ut och sälja på plats. Att lyfta luren och ringa ett helt kallt samtal till random företag och få till ett sälj är grymt givande och ger mig verkligen tillfredsställelse som säljare.

Jag började för ett antal år sedan som ren telesäljare på ett inte så nogräknat företag. Säljkulturen och inställningen där var att det fanns inget som hette nej och det var helt ok att hitta på och ljuga bäst man ville bara man fick in en order.

Tempot var högt och telefonerna skulle gå varma annars blev det möte och bassning från cheferna. Jag hittade på det stället en kärlek för försäljning och förstod att detta var något som jag faktiskt var duktig på, en av dom bästa till och med.

Problemet var att visst älskade jag att sälja men jag hatade att vara oärlig och tjäna mitt levebröd på att sälja in en tjänst till företag som få av dom hade någon ekonomisk vinning av.

Någon där uppe förstod mitt dillemma och gav mig möjligheten att få börja på ett mer seriöst företag och att få sälja en mer spännande produkt (sökmotoroptimering) och framförallt en produkt som gav kunden valuta för sina pengar.

Under åren har mitt intresse för sökmotoroptimering växt lika mycket som mitt intresse för försäljning, Och framför allt för etisk försäljning där jag inte lurar på mina kunder en värdelös produkt. Jag gör alltid en analys av kunden och ser om det finns något vi kan göra och om kunden skulle ha ett värde av våra tjänster. Ser jag inget värde för kunden så skulle jag inte pusha bara för att jag ska få in ett sälj.

Detsamma gäller mitt sätt att bedriva försäljning, Ringer jag upp ett företag och den potentiella kunden ej har tid eller är intresserad så propsar jag aldrig på och pratar vidare utan jag ber om ursäkt för att jag stört och ringer någon annan.

Säljare måste lyssna på kunden!

Jag ser alltid till att inte bara mala på och prata själv utan tar mig tid att lyssna på kunden,

man drawing schedule of business growthStäller frågor och tar reda på kundens eventuella behov för att kunna presentera den bästa lösningen just för det företaget.

En säljares roll ser jag som en vägledare en brygga mellan kunden och tillverkare/utförare av tjänster eller varor. Att förklara och coacha kunden till rätt beslut oavsett om det innebär att kunden handlar av mig eller inte.

Faktum är att dom kunder som inte haft ett behov av våra tjänster och jag varit ärlig och inte sålt bara för sakens skull ofta återkommer och minns mig när dom väl får ett behov av det jag säljer, i det här fallet sökmotoroptimering/internetmarknadsföring.

Vet att det finns konkurrenter som anser mig vara varböld och oetisk  för att jag säljer länkar men det får stå för dom (faktum är att jag nekat kunder att köpa länkar och tackat nej till bra pengar pga av att jag inte ville låta kunden åka på pingvinen)

Det finns idag många oseriösa säljare och många unga oerfarna säljare som gör allt för att få in ett sälj, Finns även företag som mer eller mindre kräver det av sina säljare.

Det förstör enormt för oss säljare som faktiskt har moral och säljer på ett etiskt och respektfullt sätt och det drar hela säljbranschen och yrket i smutsen.

Säljare och försäljning gör skillnad

Finns även en ett stort förakt bland människor och ett stort oförstående för hur viktigt försäljning och viktiga vi säljare är för samhället och ekonomin.

Vi är starten till allt! Det är vi som gör företagen lönsamma och skapar arbeten.

Creative design from the Northeast

Praesent faucibus nisl sit amet nulla sollicitudin pretium a sed purus. Nullam bibendum porta magna.