8 januari, 2014 djadmin

Sökmotoroptimering för alla

Sökmotoroptimering handlar mycket om länkar och om hur du skaffar länkar. Länkbeten är en del i SEO för att få inlänkar och ett av de bättre länkbetena står Magnus Bråth för.

Jag med flera fick boken Guldläge på nätet skickat till mig, givetvis med tanken att jag ska skriva en recension med länk. Redan där har författarna Magnus Bråth och Michael Wahlgren lyckats och visat att dom förstår seo och är skickliga sökmotoroptimerare. För givetvis kommer vi som fått boken att bjuda på en länk som tack.

Så boken då, kan jag rekommendera den?

Satte mig direkt när jag fick hem boken med en kopp kaffe i soffan och läste den i ett streck. För mig som arbetar dagligen med sökmotoroptimering så blir det utöver nöjet att jag gillar både att läsa och har en förkärlek till seo ett bekräftande av min egen syn på seo.

Den stora behållningen med boken har du som precis börjat intressera dig för seo och går i tankarna att börja arbeta med det själv eller att anlita ett seo-bolag.

Boken beskriver på ett bra och pedagogiskt sätt de olika delarna i arbetet med seo vilket gör att du som blivande kund får en betydligt bättre chans att välja rätt i seo djungeln och faktiskt se om din leverantör jobbar på ett bra sätt med din webbplats positioner på sökmotorerna.

Ger branschen större legitimitet.

SEO-branschen har länge brottats med oseriösa leverantörer och käbbel mellan bolag vilket många gånger befäst stämpeln att sökmotoroptimering är något lite skumt och nästan kriminellt.

Men ju mer företagare förstår vad det handlar om och vad vi som arbetar med den här typen av marknadsföring (och sälj, för mig är seo en extra säljare) faktiskt gör, desto bättre rykte får sökmotoroptimering. Ironin i det hela då vi förespråkar att nätet är framtiden så tror jag att en fysisk bok hjälper till att göra branschen mer synlig och förtroendeingivande, vilket gynnar alla oss som arbetar med sökmotoroptimering.

Därför har jag inget problem med att skriva detta blogginlägg och bjuda konkurrenter på länkar ;)